دومین میز گرد فن و حرفه و کاریابی در ولایت هرات

سه شنبه، 2 سنبله 1396

امروز موسسه اوسا در هماهنگی با ریاست کارو امور اجتماعی، شهدا و معلولین ولایت هرات و در همکاری با موسسه هلپ دومین میزگرد فن وحرفه را در سالن کنفرانس های کوپراتیف اقتصادی-خدماتی بانوان در ولایت هرات برگزار نمود.

هدف اصلی این میزگرد ارائه یافته های کتاب تحقیقی (که در ماه جولای سال جاری توسط شورای متخصصان به نشر رسید) پیرامون فرصت های سرمایه گذاری و کاریابی در ولایت هرات بود. چندین تن از مقامات عالی رتبه به شمول آقای افغان، رییس اداره کار و امور اجتماعی ولایت هرات، آقای محمد رفیق شهیر، رییس شورای متخصصان، آقای ذبیح الله منیب طاهری، رییس کشوری هلپ جرمنی در افغانستان، آقای یاری، معاون اتحادیه پیشه وران و نمایندگان ریاست محترم کار و امور اجتماعی، اتاق صنعتگران، پوهنتون هرات، انستیتوت هنرهای بهزاد، انستیتوت زراعت هرات، نمایندگان موسسات WFP، UNICEF، UNHCR،  World Vision، PIN، SOACS ، دی آر سی، ان آر سی،  اوسا و نهادهای جامعه مدنی درین جلسه اشتراک نمودند.

در آغاز، آقای محمد علی سروش- مسوول برنامه موسسه هلپ- حضور همه اشتراک کنندگان را خیر مقدم عرض نموده و نکات جلسه قبلی را برجسته ساخته و به مهمترین اهداف تعیین شده برای میز گرد پرداخت.

وی چهار هدف اساسی ذیل را از دلایل اصلی برگزاری میزگرد فن و حرفه برشمرد:

  • تاسیس شبکه شرکای فن و حرفه که سازمانهای محلی / بین المللی، ریاست های دولتی مرتبط، سکتور خصوصی و نهادهای جامعه مدنی را به منظور تسهیل هماهنگی و همکاری در مورد مسایل فن و حرفه با هم وصل بسازد.
  • جستجوی حمایت های دولتی برای برنامه های فن و حرفه و در صدر اولویت قرار دادن آن در برنامه های دولت افغانستان.
  • مشمول ساختن و تشویق نهاد های جامعه مدنی و سکتور خصوصی برای سهم گیری در ارتقاء فن و حرفه و جهت دهی به آموزش های مبتنی بر بازار کار و کاریابی؛ و
  • تضمین حمایت مالی پایدار دولت و سکتور خصوصی از برنامه های فن و حرفه.

سپس، مطابق با اجندا، آقای افغان رییس کارو امور اجتماعی، شهدا و معلولین ولایت هرات در مورد اهمیت فن وحرفه به عنوان روزنه ای برای  کاریابی و راه گشایی برای گره های بسته در قسمت کاریابی با موثریت فراوان در افغانستان بخصوص هرات صحبت نمود. او گفت که عدم آموزش صحیح، کارگران افغانستان را در سطح ملی و منطقوی بی اهمیت ساخته است. او علاوه نموده که تنها در ماه جاری در حدود 17 جواز کار به اتباع خارجی صادر نموده است. او گفت که امیدوار است که کارگران افغان که در برنامه های فن و حرفه به خوبی آموزش دیده و به زودی جایگزین کارگران خارجی گردند.

آقای افغان همچنان ذکر کرد که او به وزارت کار و اموراجتماعی افغانستان پیشنهاد کرده است تا مسئولیت مراکز فنی حرفوی که فعلا توسط موسسات ملی و بین المللی پیش برده میشوند را دولت به عهده بگیرد. طبق صحبت های وی، سرپرست وزارت از این ایده استقبال نموده و وعده صحبت های بیشتر پیرامون این موضوع را داده است.

بعلاوه، رییس کارو امور اجتماعی هرات در مورد اهمیت تحقیق در غنی ساختن آموزش های فن و حرفه صحبت نمود. او تصدیق نمود که دولت باید موسسات را تشویق نماید تا همچون تحقیقاتی را انجام داده و از یافته های آن بمنظور ارتقا آموزش ها و کاریابی در افغانستان استفاده نمایند.

سپس، آقای نصیر احمد فرهمند، عضو گروه تحقیق و استاد دانشگاه، اولین قسمت از یافته های کتاب تحقیق را ارائه نمود. او توضیح داد که هدف اصلی این تحقیق تشخیص و معرفی بسترهای مناسب سرمایه گذاری در ولایت هرات است. او بر روی زمینه های سرمایه گذاری و ایجاد شغل در سه بخش متمرکز بود؛ صنعت، خدمات و کشاورزی. معرفی سودآورترین صنایع، خدمات و حرفه های زراعتی برای سرمایه گذاری، چالش های سرمایه گذاری و سرمایه گذاران در هرات و برخی نکات پیرامون اقتصاد افغانستان بصورت مشرح بحث گردید.

به تعقیب آن، استاد دانشگاه و عضو دیگر گروه تحقیق، آقای علی احمد کاوه، دومین قسمت از یافته های تحقیق را ارائه نمود. چالشها و مشکلات پیشرفت اقتصادی هرات و پیشنهادات برای بهبود سرمایه گذاری نیز مورد بحث قرار گرفت. وی در زمینه اهمیت حمایت دولت برای رشد صنایع، خدمات با کیفیت و  رشد زراعت در هرات صحبت نمود.

آقای سروش گفت که اجندای میزگرد بعدی کارگروهی خواهد بود. توقع میرود که از طریق کارگروهی در میزگرد بعدی، اشتراک کنندگان راههایی را پیدا نمایند که حمایت مالی دولت از آموزش های فن و حرفه را بتوان تامین کرد.

آقای محمد رفیق شهیر، رییس شورای متخصصات میزگرد را به پایان رساند. او گفت که یافته های این تحقیق موسساتی را که در راستای فن و حرفه کار میکنند را کمک میکند تا دید بهتری از آموزش، جهت گیری آموزش های حرفه ای و ظرفیت سرمایه گذاری داشته باشند. شورای متخصصان نسخه هایی از کتاب را برای اشتراک کنندگان توزیع کرد.

منبع: مدیریت برنامه های موسسه اوسا